Uitvaart E. Jacobsz

01 Juni 2024

Zaterdag 1 juni 2024 heeft in Roermond onder zeer grote belangstelling de uitvaart van dhr. E. Jacobsz plaatsgevonden. Tijdens de uitvaartdienst hebben 4 ex-MFO-ers achter de plaats waar hij werd opgebaard  een erehaag gevormd, en was ook de Banierwacht aanwezig.

De uitvaart vond plaats met Bondseer door een uit 7 man bestaande Banierwacht. Een aantal sprekers roemde zijn toewijding en inzet voor diverse Veteranenorganisaties op lokaal en landelijk niveau. De voorzitter ISB heeft ook tot de familie en aanwezigen gesproken waarin niet zijn inzet en toewijding werd benadrukt maar over zijn interpersoonlijke, menselijke vaardigheden die hem zo kenmerkte. En vooral zijn gelovige kant die velen niet van hem kende werd geaccentueerd. Ook sprak de voorzitter een gebed uit voor sterkte, kacht en vertroosting voor de familie.

Na de toespraak overhandigde de voorzitter op plechtige wijze de eerste vlag die door Edwin aan het begin van de oprichting van de ISB in het leven werd geroepen voor de Identietietsgroep, en altijd meegedragen werd tijdens diverse activiteiten en defile's. Daarna werd een Bijbel overhandigd, een condoleance namens de Identiteitsgroep en troostende woorden uitgesproken. 

Het was een plechtige maar ook een waardig afscheid van een groot man. Een persoon die de ISB heeft gemaakt tot een waardige vereniging. Edwin zal worden gemist, maar wat hij heeft achtergelaten als erfenis zal worden voortgezet door het bestuur en haar leden.

Voorziter ISB

 

 

 

 

 

Nieuws