Vrijheidsdefilé Wageningen

05 Mei 2024

Zoals de kop tekst al doet vermoeden is de naam Bevrijdingsdefilé verandert in Vrijheidsdefilé. Zo heeft het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 het voor  2024 besloten. 

Ook dit jaar hebben leden van de ISB deelgenomen aan het defilé en in tegenstelling tot vorig jaar was het goed weer. Het was een aangename temperatuur en tegen de middag scheen de zon volop. Helaas was het aantal deelnemers ontoereikend om een eigen detachement te vormen en werden de deelnemers ondergebracht bij het detachement van de Bond. 

Ook liepen er dit jaar buitenlandse detachementen mee. Een detachement Canadezen en een detachement Amerikanen en voor het eerst nam dit jaar ook de Miiltary Band Ukraine deel aan het Defilé. 

Na het defilé kwam men samen op het terrein van Belmonte Arboretum om elkaar te ontmoeten, bij te praten en een biertje te drinken. Het was een gezellige dag waar bekenden elkaar weer konden ontmoeten.

In 2025 zal in het teken staan van 80 jaar vrijheid, maar is ook het jaar waarin de ISB 25 jaar bestaat. Het bestuur hoopt dan met een groot detachement deel te nemen aan dit defilé om dit jubileum te vieren.

 

Nieuws