Kerstdiner, voorafgaand presentatie Maj. M. Kroon

09 December 2023

Op zaterdag 9 december vond voor de 7e keer het Kerstdiner ISB plaats. Dit Kerstdiner werd gehouden in de Kumpulan, Landgoed Bronbeek, te Arnhem. Evenals in 2022 vond voorafgaande aan het diner een bijzondere activiteit plaats. In 2022 was dit een film van een waargebeurd verhaal uit de 2e wereldoorlog. Voor dit jaar was drager van de Militaire Willemsorde Majoor Marco Kroon uitgenodigd voor een lezing  over zijn geheime missie in Afghanistan (2006).

Vanaf 12.00u werden de gasten ontvangen in de Kumpulan met koffie/ thee en spekkoek. Er was een goede opkomst en nadat iedereen aanwezig was verwelkomde de voorzitter de gasten en verplaatste het gezelschap zich naar de Indische zaal in Bronbeek waar Marco Kroon gereed stond voor zijn presentatie. Nadat Marco iedereen bij binnenkomst Marco had begroet begon hij aan zijn presentatie.

Op een open, eerlijke en genadeloze wijze deed Marco verslag van een schokkende onthulling van een lang bewaard geheim. Hij stak daarbij niets onder stoelen of banken. Na de presentatie was er gelegenheid om Marco vragen te stellen. Het was een indrukwekkende presentatie en ontving Marco aan het einde van zijn lezing een staande ovatie. Na afloop was er gelegenheid om samen met hem op de foto te gaan en vertrok iedereen met zijn boek "Kroongetuige". En het was goed om ook het verhaal van zijn kant te horen.

Na de presentatie verplaatste het gezelschap zich naar de Kumpulan waar onder het genot van een drankje werd nagepraat. Iedereen was onder de indruk van het hetgeen zij hadden gehoord en waren zeer positief over Marco Kroon. Tijdens het aperitief kwamen de gasten binnen die niet aanwezig waren bij de presentatie maar voor het Kerstdiner kwamen. Bekenden kwamen elkaar weer tegen en werden verhalen met elkaar gedeeld. Ook was bij dit Kerstdiner de beschermvrouwe van de ISB aanwezig. 

Nadat de voorzitter een woord tot gasten had gericht kon men genieten van het Kerstdiner, een heerlijke rijsttafel. De koks hadden weer een uitstekende maaltijd voorbereid die zoals altijd weer voortreffelijk smaakte. Er was zelfs zoveel dat men voor een tweede maal kon opscheppen, waar menigeen dankbaar gebruik van maakte. Na de maaltijd was er nog een digestief en vertrokken de laatste gasten rond 19.00u.

Door voorafgaande aan het Kerstdiner een bijzondere activiteit te laten plaats vinden was het een volle middag/ avond om meer meer tijd met elkaar door te brengen.

Het bestuur kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd Kerstdiner. 

 

 

 

Nieuws