Landelijke Veteranendag Den Haag

24 Juni 2023

De Nederlandse Veteranendag vond dit jaar voor de 19e keer plaats in Den Haag. Het doel van deze dag was - en is nog steeds - het bevorderen van meer maatschappelijke erkenning en waardering voor alle Nederlandse veteranen. Ook dit jaar waren op het Mailveld veel veteranen. militairen en bezoekers die diverse legermateriaal konden bezichtigen. Ook de vele informatiestands werden goed bezocht waar men over diverse zaken vragen konden stellen.

Na een 'Fly pass" van het Luchtmacht materiaal kon het defile aanvangen. Aan het jaarlijkse Nationale defilé deden ruim 4000 militairen mee, en maar liefst 90.000 bezoekers trokken naar Den Haag waarvan velen belangstelling toonden om langs de route van het defilé te staan. Ook dit jaar gaf de ISB "acte de présence" met een detachement van ex-MFO-ers en trokken langs Z.M. de Koning aan de Kneuterdijk die de militaire groet bracht aan het detachement. Het was welliswaar een minder groot detachement dan we waren gewend maar het plezier en applaus waren er er niet minder om. Het kaki uniform met Steenrode baret blijft nog steeds opvallend voor het publiek. En voor het eerst kwamen de detachementen over een bailybrug aan op het muziekplein waar de veteranen en militairen welkom werden geheten met muziek en uitleg.

Het was weer een dag waar iedereen naar uit keek om elkaar weer te ontmoeten en gezamelijk deel te nemen aan het defilé. Ook werd voorspeld dat het zeer warm zou worden, maar ondanks de warmte verliep het defilé zonder problemen. 

Na het defilé was er weer ruim tijd om met elkaar herrineringen op te halen onder het genot van een koel drankje. De sfeer was goed en iedereen kon terug kijken op een geslaagde dag.

Nieuws