20e Reunie ISB

02 September 2022

Nadat de 21e reunie van 8 april 2022 door onvoorziene omstandigheden moest worden afgelast hebben we als bestuur besloten de reunie toch doorgang te laten vinden. Vrijdag 2 september was het na twee jaar dan eindelijk zover. De eerste deelnemers waren al vroeg gearriveerd in de Oranjekazerne te Schaarsbergen.

De ex-MFO-ers werden in de Fly-Inn bij binnenkomst ontvangen en begroet door de Voorzitter met een kopje koffie of thee en speciaal voor deze dag een petit-four met daarop het logo van de MFO als herinnering aan het 20 jaar bestaan van de ISB die eigenlijk in april 2020 had moeten plaatsvinden.

Al snel kwamen er meerdere bekende gezichten en men vond elkaar snel waardoor er weer als vanouds werd bijgepraat. Ook waren er nieuwe gezichten die de reunie bezochten en ook al snel bekenden ontmoetten. 

In zijn openingstoespraak heette de Voorzitter van de Identiteitsgroep Steenrode Baretten, dhr. C.H. van Gelden, alle aanwezigen van harte welkom. In het bijzonder heette hij welkom Mw. Nel van Ginkel, de beschermvrouwe van de ISB, haar dochter Netty van Ginkel en erelid dhr. Edwin Jacobsz. Daarna werd de "last post" gespeeld en een minuut stilte gehouden voor die ex-MFO-ers die de afgelopen 2 jaren zijn komen te ontvallen.

Na deze korte herdenking werd de beschermvrouwe Mw. Nel van Ginkel in het zonnetje gezet en een bloemetje overhandigd als waardering voor haar steun aan de ISB. Als verrassing werd haar dochter Mw. Netty van Ginkel aangesteld als opvolgster van haar moeder als beschermvrouwe, en bij afwezigheid haar waarneemt. Hierop volgde een hartelijk applaus van de deelnemers..

Ook werden de twee nieuwe vlaggen die door één van de bestuursleden in 2020 werd geschonken aan de ISB geintroduceerd. Dit bestuurslid kwam op met één nieuwe vlag en nam plaats rechts van de voorzitter. Nadat een uitleg gegeven werd over de opzet van deze vlag werd deze in de vlaggenstandaard geplaatst bij de spreekstoel.. De 2e vlag was al geplaatst in een vlaghouder

Ook dit jaar heeft Paresto zich weer van zijn beste kant laten zien door op een geweldige wijze een rijstmaaltijd met een heerlijk toetje te verzorgen wat bij iedereen goed in de smaal viel. Na de maaltijd werd de reunie vervolgd. Rond 15.00u werden de eerste handen geschud en vertrokken de eerste deelnemers huiswaarts. De laatste gasten vertrokken uiteindelijk om 16.00u en konden we terugkijken op een bijzondere en zeer geslaagde dag. 

Doordat er dit keer geen onderbreking plaats vond door de jaarlijkse ledenvergadering tijdens de reunie kon iedereen in volle teugen genieten van de ontmoetingen en was de reunie een reunie zoals die bedoeld is.

             

 

Nieuws